Hoe gebruik je Garcinia Cambogia zo optimaal mogelijk?

Er is steeds meer bewijs voorhanden dat Garcinia Cambogia helpt bij het afvallen. Steeds meer mensen nemen dan ook supplementen af waar Garcinia Cambogia in zitten. Overal op het internet lees je lovende reviews, zowel van experts (waaronder Dr. Oz) als van gewone gebruikers. Het maakt alleen wel degelijk verschil hoe je Garcinia Cambogia gebruikt.

In dit artikel lees je alles over de wondervrucht Garcinia Cambogia. We kijken waar de vrucht vandaan komt en hoe de vrucht jouw kan helpen bij het behalen van je gewichtsdoelen. Dit doen we door te bespreken hoe je Garcinia Cambogia zo goed mogelijk kunt gebruiken. Verder kijken we wat Garcinia Cambogia nog meer te bieden heeft, zowel in positieve als in negatieve zin (bijwerkingen).

Wat is Garcinia Cambogia?

Garcinia Cambogia is een vrucht die familie is van fruitsoorten als de mangosteen en de tamarinde. De fruitsoort is inheems in Zuidoost-Azië, maar komt ook voor in onder andere India en West-Afrika. De juiste Nederlandse benaming voor de vrucht is de guttengomboom.

Tropisch fruit

Garcinia Cambogia lijkt met name erg op een mangosteen. Waar de vorm bijna helemaal gelijk is, verschilt de kleur flink. Zo is de mangosteen felrood, maar is Garcinia Cambogia oranje of geel van kleur. De vrucht wordt vaak gedroogd en dan wordt de vrucht langzaamaan steeds donkerder van kleur, totdat het lijkt op een soort zwarte vijg.

Als je Garcinia Cambogia zou proeven, dan zou je merken dat het een scherpe zure smaak heeft. Deze smaak past perfect bij visgerechten op basis van curry. Om deze reden gebruiken zowel de Thai als de Indiërs als Garcinia Cambogia in allerlei traditionele gerechten.

Waarom is Garcinia Cambogia zo populair

Garcinia Cambogia wordt steeds populairder omdat het bekend staat als een van de weinige supplementen die je helpen om gewicht te verliezen. De befaamde Amerikaanse TV arts Dr. Oz omschreef het als een van de meest sensationele nieuwe ontdekkingen in de strijd tegen overtollige kilo ‘s. Deze werking zou worden veroorzaakt door twee verschillende mechanismen.

Goede zuren

Garcinia Cambogia dankt haar populariteit aan de aanwezigheid van een stof genaamd hydroxy citric acid, afgekort HCA. De Nederlandse benaming voor deze stof is hydroxycitroenzuur. Dit stofje heeft een bijzonder effect op het lichaam. Het blokkeert het enzym citrate lyase. Dit enzym is nodig om koolhydraten, zoals suikers en zetmeel op te slaan in de vorm van vet. Doordat je minder suikers opslaat als vet, verlies je uiteindelijk gewicht. Daarnaast wordt een deel van de koolhydraten omgezet in extra energie.

Gelukshormoon

De HCA, zoals gevonden in pure Garcinia Cambogia, heeft nog een andere positieve uitwerking in je lichaam. Het verhoogt de afgifte van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die geluksgevoelens oproept in je lichaam. Je voelt je opgewekt en rustig als je veel serotonine in je bloed hebt. Dientengevolge wordt je eetlust verminderd. Dit effect is niet bij iedereen even sterk aanwezig. Doe je jezelf regelmatig te goed aan comfort food, dan helpt deze extra serotonine je zeker.

Werkt Garcinia Cambogia echt?

Wij zijn niet de enige die geïnteresseerd zijn in de werking van Garcinia Cambogia. Ook tal van wetenschappers hebben zich gebogen over de vraag of het supplement kan helpen bij het verliezen van overtollige kilo’s.

Onderzoeken

Tijdens goede wetenschappelijke onderzoeken zijn er twee groepen. Een groep krijgt een placebo en een andere groep krijgt Garcinia Cambogia. Zowel de onderzoeker als de proefpersoon weet niet in welke groep de proefpersoon thuis hoort. In de meeste studies volgen alle proefpersonen een dieet. In sommige gevallen volgen de deelnemers ook een bepaalde fitness routine. Deze bevat vaak lichte lichamelijke activiteit, zoals een half uur wandelen per dag.

Resultaten

Een van de belangrijkste onderzoeken op het vlak van Garcinia Cambogia en HCA is in 2004 gedaan door een team onder leiding van Dr. Harry Preuss van Georgetown University in de Verenigde Staten. In dit onderzoek, dat verscheen in het gerenommeerde tijdschrift Nutrition Research, werden grote verschillen waargenomen tussen de groep die HCA gebruikte en de controlegroep. Terwijl beide groepen vijf dagen per week een half uur moesten lopen, en terwijl beide groepen maar 2000 calorieën per dag at, was er een flink verschil in het gewichtsverlies. De controlegroep verloor gemiddeld anderhalve kilo. De groep die HCA gebruikte verloor maar liefst zes kilo in acht weken. Alle deelnemers waren mensen die gezond waren, maar wel overgewicht hadden.

Er zijn veel andere onderzoeken gedaan naar de effecten van Garcinia Cambogia. Hoewel de verschillen niet altijd zo groot waren als in het onderzoek van Dr. Preuss, laten de studies wel steeds zien dat HCA helpt om af te vallen.

Hoe werkt Garcinia Cambogia nu precies?

Onder andere in het onderzoek van Dr. Preuss zijn ook de bloedwaarden van de deelnemers onderzocht. Hierbij vielen twee dingen op. Er was meer vetverbranding geweest bij de mensen die HCA hadden gebruikt én er waren hogere serotoninewaarden gemeten. De wetenschap is er dus nog niet helemaal uit op welke manier Garcinia Cambogia precies werkt.

Hoe gebruik je Garcinia Cambogia het best?

Stel, je wilt Garcinia Cambogia kopen. Waar moet je dan op letten? Zijn er verschillen of kun je zo maar iedere vorm van pure Garcinia Cambogia kopen?