Voorkom de verleiding in de supermarkt, laat je boodschappen bezorgen

We kennen het allemaal wel: na een bezoekje aan de supermarkt neem je weer veel meer (ongezonde) producten mee dan je in eerste instantie nodig was. Terwijl je langs de chips loopt besluit je toch nog even die die repen pure chocolade mee te nemen. En ook een zak chips valt nog net even in je winkelmand terwijl je je nog zo had voorgenomen om gezonder te eten en minder te snacken. Hoe voorkom je nou deze verleiding in de supermarkt? In elke supermarkt vind je namelijk schappen vol met heerlijke (implus)producten die je maar wat graag in je winkelmandje legt.

Om jezelf enigszins te “beschermen” tegen al dat ongezonds, is online boodschappen doen een uitkomst. Steeds meer supermarkten bezorgen boodschappen aan huis. Online vind je meer informatie. Bij een toenemend aantal supers kun je vandaag de dag al je boodschappen online bestellen. Dat doen steeds meer mensen. Dit kan onder meer bij Jumbo, Albert Heijn, PLUS, Coop en Picnic. Maar ook foodboxen als Marley Spoon zijn zeer in trek. Via de webshop kan je eenvoudig en snel duizenden producten online bestellen. En je zult merken dat zo’n zak chips of een reep chocolade er vanaf je beeldscherm een stuk minder “aantrekkelijk” uitziet dan in real life. Het blijkt dat mensen die online de boodschappen bestellen, veel minder snel grijpen naar ongezonde producten die ze eigenlijk helemaal niet op het lijstje hebben staan.

Ontdek het gemak van boodschappen laten bezorgen

Bij online supermarkten als Albert Heijn en PLUS kan jij je boodschappen gewoon laten bezorgen. Bij nieuwkomer Picnic is dat zelfs gratis. Via de app of website van deze supermarkten kun je heel eenvoudig de gewenste producten vinden. Je vind hier vaak ook complete, supergezonde, recepten. Met 1 druk op de knop heb je alle gezonde ingrediënten voor dit recept in je winkelmand liggen. Je kunt in de website natuurlijk ook zoeken op koolhydraatarm, biologisch of “afvallen”.

Zelf geen inspiratie?

Vind je online boodschappen doen en bezorgen een goed idee? Maar heb je geen tijd en inspiratie om ook zelf recepten te bedenken. Dan is wellicht de maaltijdbox iets voor jou. Daarmee ontvang je elke week een soort van boodschappenpakket met de lekkerste en meest inspirerende recepten. Profiteer nu tijdelijk van de €25 kortingscode bij HelloFresh en probeer het nu lekker voordelig.